Fire Defender

Producten

Terug naar categorieoverzicht


Maatregelen om brandoverslag te voorkomen

De beste manier om brandoverslag te voorkomen is om de gevel van het te beschermen gebouw nat te houden. Het koelend vermogen is uiteraard afhankelijk van de intensiteit en de tijdsduur van de aanstraling, deze zal ergens tussen de 4 en 10 liter/m2/min liggen.

Bij een sterke aanstraling is het van belang dat er een constant doorlopende waterfilm wordt aangebracht. Het potentieel dat nodig is, moet dus niet alleen gebaseerd worden op de hoeveelheid water, maar ook op het bereik en oppervlak dat kan worden afgedekt. Het kan dus best zo zijn dat er wel genoeg water is (debiet), maar het praktisch niet mogelijk is om het water over een te groot oppervlak te verdelen (waterfilm). Als dit niet lukt, is het risico van brandoverslag nog steeds aanwezig.

Het Fire Defender systeem (FD-systeem) geeft invulling aan de gevraagde inzet om brandoverslag te voorkomen. Het FD-systeem is een modulair waternevelscherm dat door de Brandweer flexibel kan worden ingezet in elke gewenste lengte en op elke ondergrond.

Fire Defender Modulair

Het Fire Defender Modulaire systeem wordt gebruikt door de Brandweer en door de industrie als snel inzetbaar mobiel systeem. Het systeem wordt door de (bedrijfs)Brandweer ter plaatse bij een incident naar wens opgebouwd. De industrie gebruikt het modulaire systeem vaak als tijdelijke vervangeing van een vast systeem welke buiten gebruik of in onderhoud is. In beide gevallen wordt het FD-systeem (desgewenst) geleverd in een bijpassende skid. Het waternevelscherm wordt, voor u als eindgebruiker, op maat ontwikkeld, dit betekend dat de lengte, het aantal nozzles en het type nozzles wordt afgestemd op het toekomstige gebruik.