Fire Defender

Producten

Terug naar categorieoverzicht


Fire Defender steiger systeem

Het unieke Fire Defender steiger systeem is een preventief brandbeveiligingssysteem wat geheel modulair naar de wens van de klant kan worden aangebracht.

Tijdens een volledige shutdown maar ook tijdens plaatselijke onderhoudswerkzaamheden zijn de risico’s op het ontstaan van brand vaak verhoogt, een betrouwbare brandbeveiligingsoplossing is dan essentieel. Het op het maaiveld preventief klaarleggen van een brandslang is dan lang niet in alle gevallen toereikend,denk daarbij bijvoorbeeld aan het werken op hoogte door gebruik te maken van steigers.

Het Fire Defender  steiger systeem zorgt er bij het werken op hoogte voor dat er op elk gewenst niveau een brandslangaansluiting, stationaire monitor of willekeurig andere adapter kan worden geplaats.

Door het toepassen van een Fire Defender buis met nozzles beschikken we ook over de mogelijkheiden om waternevelschermen te creëren voor afscherming van naastgelegen objecten.

Het systeem kan wordt aangesloten op een hydranten netwerk en beschikt over de mogelijkheid om  onder een constanten waterdruk van 5 - 6 bar te staan, hierdoor is het mogelijk om direct in te grijpen bij een calamiteit. Verticaal kan er een hoogte van maar liefst  70 meter worden bereikt.

Ieder werk is uniek en de installatie wordt derhalve in overleg met de klant ontworpen.