Fire Defender

Toepassingen

-- Klik op een van de toepassingen voor foto's --

Directe brandbestrijding

Bij directe brandbestrijding moet men ook denken aan nabluswerkzaamheden, rookgaskoeling, en plekken waar manschappen niet meer kunnen blijven door veiligheidsredenen.

Ontsmetting

Bij ontsmetting moet u denken aan voertuigen die uit besmetgebied weg gaan en ontsmet moeten worden. Voertuigen die onder neergeslagen chemische dampen, as delen of asbest zitten en bij ontsmetting van veetransporten tijdens uitbraak van een epidemie. (Mobiele spoelboog)

Neerslaan van gassen, OGS

Waarom de Fire Defender bij OGS? Door de speciaal ontwikkelde nozzels creëert hij een perfecte druppelgrootte en kan men vrachtwagens, tanken, silo’s en andere opslagplaatsen zeer effectief beschermen zowel offensief als defensief.

Koeling van drukhouders

Bij koeling van drukhouders moet men denken aan tankwagens, treinwagons en vele andere drukhouders die aangestraald  worden  of door een  process zijn gaan opwarmen.
Met de Fire Defender kan deze op een gecontroleerde manier worden gekoeld.

Bescherming belendende percelen

Bij deze toepassing kan de Fire Defender perfect gebruikt worden. Door zijn enorme koelend vermogen en goede mogelijkheden om een gevel volledig te kunnen besprenkelen met water en dit te onderhouden is hij hier uitermate goed geschikt voor. Doordat de Fire Defender niet meer water verbruikt dan strikt noodzakelijk is kan men ook de restschade beperken.

De fire defender kan geleverd worden als standalone, semiautomaat en als volautomatische systeem.
 

Natuurbrandbestrijding

Voor Natuurbrand bestrijding hebben we speciaal de Wild Fire Defender ontworpen.
De Wild Fire Defender is een blussysteem dat onder een watercontainer kan worden. gemonteerd.
Dit systeem heeft 24 speciale ontwikkelde nozzles die samen een perfect sproeipatroon aan de zijkant van een voertuig geven. Met een afstand van 450- 500 meter lang en 5 meter breed kan er binnen 9 minuten een stoplijn worden gemaakt, die voldoet aan de eisen die zijn opgesteld in het rapport van het NIFV “Onderzoek benodigde hoeveelheid bluswater voor natuurbrandbestrijding”. Afhankelijk van de snelheid waarmee gereden wordt kan men ruimschoots voldoen aan de voorgestelde hoeveelheden water per vierkante meter. Deze manier van werken is mogelijk bij iedere vegetatie en ondergrond. (Wild Fire Defender)

Pallet brand

Het buiten opslaan van brandbare niet milieu gevaarlijk stoffen brengt risico’s met zich mee. Dit zijn vaak branden die zich snel ontwikkelen en tot groten schades leiden. beheersbaarheid van de brand is een groot doel. De Fire Defender kan hier een grote rol in spelen. door inzet van de Fire Defender kan men warmte straling op de perceelgrens reduceren. en kan men gebouwen en gevels koelen die aangestraald worden. een snelle inzet is cruciaal bij dit type brand. De Fire Defender kan dan ook als preventieve gelijkwaardigheid worden ingezet..

stalbranden

Afgelopen twee jaar is er veel tijd en energie gestoken in de zoektocht naar een mogelijk oplossing voor stalbranden het Fire Defender systeem kan hier voor  gebruikt worden. Door zijn enorme koelend vermogen en goede mogelijkheden om een gevel volledig te kunnen besprenkelen met water en dit te onderhouden is hij hier uitermate goed geschikt voor. Doordat de Fire Defender niet meer water verbruikt dan strikt noodzakelijk is kan men ook de in de agrarische sector worden toegepast.
De fire defender kan geleverd worden als standalone, semiautomaat en als volautomatische systeem.
 

Download nu de brochure

WIlt u graag alle informatie nog eens nalezen?
Download dan nu de brochure, klik hier!

Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact op via onze contact pagina.