Fire Defender BV
Den Bulk 1a
5226PW Gilze
over ons

het verhaal
achter fire defender

ONZE kernwaarden

INNOVATIEF

Het Fire Defender systeem is ontstaan vanuit de praktijk. Het idee van het waternevelscherm heeft in 2013 meegedaan aan de "Jan van der Heyden" prijs, dit is een innovatieprijs welke jaarlijks door Brandweer Nederland wordt uitgereikt.

eenvoud

Het systeem is mobiel, snel en eenvoudig inzetbaar. Eenmaal geplaatst zijn er geen mensen en/of materieel nodig voor de instandhouding van het waternevelscherm waardoor al het overige materieel/personeel beschikbaar blijft.

ROBUUST

Het systeem wordt compleet in onze eigen fabriek geproduceerd en bestaat uit aluminium TT 6060 2.5" buizen met een wanddikte van 3 mm. De buizen worden gekoppeld middels koppelslangen van 500 mm. Voor een ideale afstelling wordt het systeem op kunststof blokken geplaatst.

HET VERHAAL

doorontwikkeling

Het Fire Defender systeem wordt inmiddels door één derde van alle Veiligheidsregio's gebruikt ter voorkoming van brandoverslag. Het systeem wordt echter ook veel geplaatst binnen de industrie en de intensieve veehouderij als vast opgetelde brandbeheersingsinstallatie (VBB-installatie). Hierbij kan het systeem, door het op druk te zetten, door de brandweer worden gebruikt om brandoverslag te voorkomen.

MEER DAN ALLEEN BRANDBEVEILIGING

KRIJG SNELLER GRIP OP IEDERE SITUATIE

Naast het standaard waternevelscherm hebben wij ook  systemen ontwikkeld voor de bestrijding van natuurbranden en het ontsmetten van voertuigen en personen, respectievelijk de "Wild Fire Defender" en de "Spoelboog".